Monday, October 25, 2010

Wanita Vs Cara berjalan..

salam..
ai u al...

ha...rse2 cam best tak tjuk post ari ni...
mesti korang nk tau kan...
cara berjalan pn boley tunjuk personaliti korang taw...
cam "BODY LANGUAGE" tu la lebih korang...

Ok2...i tau yang boys pn nk tau gak kan..
iye la...nk tgk cara girlfren die jalan ngan personaliti sebenar girl tu kn..hehe..

ok la2...ni bukan la rekaan semata-mata..
tapi ni kte ambik dri orang yang penah wat kajian taw...
so..
jom kite check it out....hehe...

1. Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah. Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2. Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri. Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3. Jika berjalan suka menunduk. Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4. Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.

5. Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri. Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

6. Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

7. Jika berjalan seperti zirafah. Maksudnya, ketika melangkahkan kaki ,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.



exam week...final exam lyna..chaiyokk!!!



PERHATIAN...PERHATIAN!!!!
PENGUMUMAN..PENGUMUMAN...


hehe....
Salam...ai u all....
rndu la kat u all smua..cewaahh..hehe...
ok la..sory sgt2 coz da lme x send post...
almaklum la... klu da nk last2 sem ni..
cm ni la jdi nye...bz la semacam...
mengalahkan PM tu..hehe..
ad hati gak la nk jdi PM..hehe..
ok x klu PM gurl..hehe..ok gak ek..
lain la skt kan..hehe..
Ok la...pape pn.. dis week semua orang da stat final exam...
UiTM student ngah jdi student yang bek2 gitu..hehe
semua dok pulun abis.. pulun study la...hehe..
*tau ke pulun tu ape??..hehe..
tu orang kedah selalu ckp...pulun..kedah pulun..hehe...
x nk la ckp lebih2..sat gi ade orang kedah hingaq plak..hehe...
ok la... pape pn... sempena minggu final exam ni..
kite nk mintak maaf kat semua orang... dari ujung rmbut smpai ujung kaki..
kot2 la terkasar bahasa ke..
pernah wat orang terasa ati ke..
mintak maaf taw...
then, i hope semua orang yang bce blog i ni...
doakan tuk i ek.. for final...
and to
all my friends... wish u all gud luck in exam....
dont forget...
gud luck for MYSELF too....
hehe.. amin....

Monday, October 11, 2010

Happy Birthday to me....!!!!

happy birthday to me..
now i'm 20..
so...be a more good person than before yup lina...
love myself...:)

hehe....thanks u all....

Friday, October 8, 2010

zhu ni shengri kuaile.....

9 oktober 2010'
happy birthday ika...
semoga panjang umur murah rezeki....
motif??
nape tulisan wrne hijau...
sebab die ni ske warna hijau..
kalau bley smua nk ijau...
fenin..fenin..hehe..
tengok la tu, bju die pn wrne hijau gak...
hahahahhha~

Thursday, October 7, 2010

BeLOvEd RUmaTe...PINKY LOVER'S

we are girls....we had been fall in love...
lOve-Love-lOvE
STORY
presenting....
my lovely rumate...
....me......ain.....ieda...
...we are bff..
.... bestfrenz forever....



p/s:
i love u...
sdey la..pas ni da x ley nk jmpe...
ni la sem last tuk gelak ketawa ngan korang...hehe..
tpi pape pn...
GOOD LUCK FOR EXAM....

CHAIYOKKKKK!!!!!!!!!!!

happy birthday adik ipul.....


happy birthday adik ipul..
i love u...semoga panjang umur...murah rezeki....
AMIN

Sunday, October 3, 2010

Friday, October 1, 2010

Dean Award 2010'

Hallo...
Assalamualaikum...

22 september aritu ktorang bertiga satu rumate dpt dean list...
so..
kteorang hepi la...
hehe..

x tau la nk cte ap..
tapi..
rase len skit dean list kali ni..
coz x de prof..

nk ganti pengarah kampus yang baru..
erm..
sian prof..
ingat dean list last year..
die kate camni..
"ok next sem..insyaallah dewan baru kite siap..hopefully..u all usaha btul2..
so, next sem kte jumpa lagi tuk dean list kat dewan baru..."

so..
kte dengar die kate camtu..
deep in my heart..
msti la..
excited..
nk wat btul2..
nk ambik deanlist ngan prof next sem kat dwan baru..
tpi..
sem ni..
prof naik pangkat pulak...
so..
faham2 je la...

tapi pape pn..hepi coz my bff, ieda dania...and my rumate ain...
be with me time dean award ni...

heppiiii....